ADOBE: Lightroom mobileen merkittäviä päivityksiä iOS- ja Android-käyttäjille

android_1 ios_2

Adobelta on tullut kaksi odotettua päivitystä Lightroom mobilen iOS 2.4- ja Android 2.1 -versioihin. iPhone-käyttäjät voivat esimerkiksi ladata valokuvia raw-muodossa ja muokata niitä suoraan iPhonella tai iPadilla. Android-käyttäjät puolestaan saavat käyttöönsä uuden kamera-widgetin ja pääsyn täyden resoluution tiedostoihin. Sovellus on ilmainen sekä iOS:lle että Androidille ja se on jo ladattavissa sovelluskaupoista.

Raw-tiedostot suoraan Lightroom iOS 2.4:ään

Useimmat valokuvaajat ovat liikenteessä ollessaan varmasti ottaneet upeita kuvia, jotka haluaisivat heti jakaa koko maailmalle. Kuvien ollessa raw-muodossa ne on ensin kuitenkin joutunut tallentamaan jpeg-muotoon tai odottamaan, kunnes pääsee kotiin koneen ääreen. Lightroom iOS 2.4 -version uudella Raw technology preview -toiminnolla voi nyt ladata kuvia raw-muodossa suoraan iPhoneen tai iPadiin sekä muokata ja jakaa ne, kunhan laitteella on verkkoyhteys.

”Tavoitteenamme on tehdä Lightroomista valokuvaajille välttämätön sovellus, joka tarjoaa heille tutut, tehokkaat työkalut ja mahdollistaa työskentelyn heti inspiraation iskiessä. Uudella Raw technology preview -toiminnolla haluamme tuoda uusia ulottuvuuksia valokuvaajien työskentelyyn mobiililaitteilla”, sanoo Adobe Nordicin viestintäpäällikkö Jes Schyum.

Uudessa toiminnossa valokuvaajat saavat kaikki raw-formaatin edut: esimerkiksi mahdollisuuden muuttaa valkotasapainoa ja muokata yksityiskohtia sekä pääsyn tarkkoihin väritietoihin. Lightroom iOS:ään ladattu raw-tiedosto synkronisoituu myös Lightroomin työpöytä- ja verkkoversioiden kanssa. Lightroom mobile tukee samoja raw-tiedostomuotoja kuin Lightroomin työpöytäversio ja Adobe Camera Raw. Luettelon tuetuista kameroista ja formaateista löydät täältä.

Uusi muokkaustyökalu ja copyright-toiminto

Apple-käyttäjille sovelluksen odotetuimpiin uutuuksiin kuuluu mahdollisuus muokata raw-kuvia viivojen ja säteiden avulla. Uudella Linear and Radial Selection -työkalun avulla kuvissa voi muuttaa jo tehtyjä muokkauksia ja kohdistaa huomion kuvassa haluttuun kohtaan.

Nyt iOS-versiossa on myös mahdollista käyttää iPadin lisänäppäimistön pikanäppäimiä, lisätä omat copyright-merkinnät kaikkiin tuotuihin kuviin ja ottaa käyttöön linssiprofiileja, mikäli kameran ja linssin yhdistelmä on tuettu.

Parannettu kamera Android-käyttäjille

Myös Androidin käyttäjät saavat rutkasti parannuksia Lightroom Android 2.1 -versioon. Sisäänrakennettu kamera on saanut uuden Pro-asetuksen, jossa voi säätää mm. sulkimen nopeutta, ISO-arvoa ja valkotasapainoa. Uuden kamera-widgetin ansiosta Lightroom-kameran voi avata suoraan Lightroom Camera -sovelluskuvaketta napauttamalla, joten kuvia pystyy ottamaan nopeammin. Lisäksi täyden resoluution kuvien siirtämistä on helpotettu.

Hinta ja saatavuus

Lightroom mobile 2.4. on nyt saatavilla ilmaiseksi iPhonelle ja iPadille iOS App Storen kautta. Uudistukset ovat saatavilla Creative Cloud -jäsenille tai hankkimalla ilmaisen Creative Cloud -koejäsenyyden.

Lightroom on ladattavissa Android 2.1:lle ilmaiseksi Google Play -kaupasta.

Lue lisää

Lue lisää päivityksistä Adoben blogista.