Pikku Kakkosen suosittu sovellus uudistui

ec5c1781260923da1e40f53063062c57

Pikku Kakkosen suosittu sovellus on uudistunut. Uusi sovellus tarjoaa lapsille aktiivisen ja turvallisen leikkihetken, ja se on kehitetty yhdessä suomalaisten lasten kanssa.

Uudessa sovelluksessa seikkailevat Pikku Kakkosen tunnuksesta tutut piirroshahmot Heikki ja Nalle. Sovellus on kehitetty alle kouluikäisille lapsille, ja sen kohderyhmään mahtuu monenlaisia leikkijöitä. Kolmevuotias heittäytyy digitaaliseenkin leikkiin eri tavoin ja odotuksin kuin vaikkapa viisivuotias. Tästä syystä sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin.

Sovellus on kehitetty Yle Lapsissa ja nuorissa. Tekijätiimi testasi 1,5 vuoden ajan tamperelaisten päiväkotiryhmien kanssa uuden sovelluksen toimivuutta ja kehitti sitä lasten palautteen perusteella.

– Pikku Kakkosen sovelluksen tärkein tehtävä on tuottaa lapselle leikin iloa, mutta yhtä tärkeää on saada jakaa kokemus aikuisen kanssa. Uutta sovellusta testanneiden lasten keskuudessa havaittiin, että onnistumisen hetkellä katse nostettiin pois ruudusta ja haettiin aikuisen tai kaverin huomiota “Näitkö sä ton?” tai “Kato, mitä mä tein!”, sovelluksen tuottaja Kaisa Happonen kertoo.

Uutta uudistuneessa sovelluksessa on myös se, että sitä pystyy käyttämään ilman internetyhteyttä. Sovellus toimii jatkossa esimerkiksi lentokoneessa tai muussa tilassa, jossa nettiyhteyttä ei ole käytettävissä. Sovellusta kehitetään ja uutta sisältöä tuotetaan jatkuvasti.

Leikkejä omaan tahtiin

Sovelluksen leikkipinnassa lapsi voi vapaasti tutkia ja ilahtua omaan tahtiin, määrittäen leikin rytmin itse. Vauhdikkuutta ja erilaista haastetta tarjoaviin minipeleihin puolestaan pääsee leikkipinnan minipelivalikosta.

Osassa minipelejä seikkailevat Pikku Kakkosesta tutut hahmot. Esimerkiksi Pikkulin Lampiloiskis -pelissä kerätään lumpeenkukkia ja etsitään aarteita ja Kikattavan Kakkiaisen Taikakeinussa annetaan huimat vauhdit City Kanille. Kymmenen pelin lisäksi sovelluksesta löytyy piirtotyökalu, jossa tehdyt taideteokset voi tallentaa laitteen muistiin.

Uusi sovellus on nyt ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteiden sovelluskaupoista. Laitteiden minimivaatimukset ovat Android 4.1 tai iOS 8.1. Päivitettäessä vanha sovellus korvautuu kokonaan teknisesti ja sisällöllisesti uudella kokonaisuudella. Vanhasta sovelluksesta tuttuja pelejä voi jatkossakin pelata tietokoneen selaimessa osoitteessa: yle.fi/pikkukakkonen.

BUU-klubben saa oman sovelluksensa

BUU-klubben julkaisee ensimmäisen oman sovelluksensa 8.12. Ruotsinkielisessä sovelluksessa lapsi sukeltaa fantasiamaailmaan, jossa voi leikkiä, luoda uutta, tutkia ja keksiä yhdessä BUU-klubbenista tuttujen hahmojen, mm. Isan ja Bärtilin, kanssa.

Sovelluksessa pääsee esimerkiksi kokeilemaan erilaisia soittimia BUU-orkesterin kanssa, ottamaan kuvia ja koristemaan niitä sekä leikkimään väreillä. Kuten Pikku Kakkosen uusi sovellus, myös BUU-klubbenin sovellus toimii ilman internetyhteyttä. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteiden sovelluskaupoista 8.12. alkaen. Sovelluksen on tuottanut Svenska Yle ja Yle Lapset ja nuoret.