Netin käyttäjien määrä kasvoi kesällä lähes 60 prosenttia Euroopassa

Internet

Yhä useampi uskalsi käyttää nettiä Euroopassa kuluneen kesän aikana. Reissudataa EU- ja ETA-alueella käyttäneiden Telian asiakkaiden määrä kasvoi heinäkuussa 57 prosenttia viime vuoteen verrattua. Nettiä käytettiin myös entistä reippaammin, sillä tilastojen mukaan käytetty datamäärä kasvoi ennätyksellisen paljon.

Kaikkiin Telian kuluttajaliittymiin on kuulunut viimeistään kesäkuun puolesta välistä lähtien ulkomaankäyttöä EU- ja ETA-alueella ilman lisämaksua. Uudistus on helpottanut monen reissaamista EU-alueella, kun nettiä on voinut käyttää entistä vapaammin ja edullisemmin.

”Jopa 88 prosenttia kaikista ulkomailla puhelintaan käyttäneistä asiakkaistamme käytti reisussa nettiä. Viime vuonna vastaava luku oli 66 prosenttia. Kasvua on tullut merkittävästi ja on mahtava huomata, että asiakkaamme ovat ottaneet uudistuksen näin innokkaasti vastaan”, sanoo Telian kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Heli Partanen.

Nettiä myös käytettiin tänä kesänä entistä enemmän. Käytettyjen gigatavujen määrä kasvoi heinäkuussa yli 1300 prosenttia viime vuoteen nähden.

”Viime kesänä keskiverto reissaaja käytti matkallaan reilut 100 megatavua dataa. Tänä vuonna vastaava määrä oli jo yli yhden gigan verran. Sillä datamäärällä voi käyttää jo runsaasti suosituimpia sovelluksia, kuten Snapchattia ja Instagramia”, sanoo Partanen.

Telia toi maaliskuussa markkinoille uudet Telia Yhteys -kuluttajaliittymät, joita asiakkaat voivat käyttää kotimaan kuukausimaksulla myös koko EU-alueella. Kesäkuussa Telia lisäsi myös ennen maaliskuuta hankittuihin liittymiin kohtuullisesti EU-nettikäyttöä, jonka lisäksi puheluista ja viesteistä ei uudistuksen myötä peritä lisämaksuja, vaan ne toimivat kuten kotimaassa.