Uusi Pikku Kakkosen Eskari -sovellus innostaa oivaltamaan!

Suomen rakastetuin lastenbrändi Ylen Pikku Kakkonen on julkaissut  uuden, mukaansatempaavan sovelluksen eskari-ikäisille. Eskari-sovellus täydentää Pikku Kakkosen alle kouluikäisille suunnattuja vuorovaikutteisen digitaalisen leikin palveluja.

Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen parissa lapsi pääsee oivaltamaan uutta omalla tasollaan tavoitteellisesti ja hauskasti. Sovelluksen pelit sopivat esiopetusikäisille lapsille, joiden lukutaidossa ja lukivalmiuksissa voi olla suuriakin eroja. Jokainen lapsi voi etsiä itselleen mieluisimmat tehtävät ja edetä pelissä oman taitotasonsa ja kiinnostuksensa mukaisesti löytäen sopivasti haasteita ja uutta oivallettavaa.

Edistyminen tallentuu pelaajan omalle laitteelle, joten jokaisella pelikerralla on luvassa sopivasti uusiakin haasteita. Eskari-sovellus on toteutettu niin, että lukutaidoton lapsi voi käyttää sitä itsenäisesti. Aikuinen voi siitä huolimatta heittäytyä yhteiseen leikkiin lapsen kanssa.

Sovellus julkaistiin lukuvuoden alkaessa. Sen ensimmäisessä sisältökokonaisuudessa tutustutaan leikin kautta lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisiin taitoihin. Digitaalisen leikin kautta tutustutaan sanoihin, kirjainten ja äänteiden yhteyksiin ja tavuihin. Tämä lukivalmiuksiin liittyvä kokonaisuus on toteutettu yhdessä Niilo Mäki Instituutin kanssa, joka tunnetaan laajasta tutkimustoiminnasta ja lukuisista kehityshankkeista liittyen mm. lasten lukutaidon tukemiseen.

Esiopetussisältöjä tulossa lisää

Eskari-sovellus tulee vähitellen täydentymään useilla erilaisilla sisältökokonaisuuksilla, joissa tutustutaan esiopetuksessakin eteen tuleviin asioihin. Näitä kokonaisuuksia tehdään tiiviissä yhteistyössä niin eri aihealueiden kuin oppimisen asiantuntijoiden kanssa. Ideat, peliaihiot ja pelin käytettävyys testataan aina yhdessä kohderyhmän kanssa. Eskari-sovelluskehityksessä oli jo ennen julkaisua mukana kymmeniä 5–7-vuotiaita lapsia.

“Me olemme suunnitelleet Eskari-sovellusta yhteistyössä alle kouluikäisten kanssa. Veikeät hahmot ja televisiosta tuttu Reppu-Heppu tuntuvat innostavan ja kannustavan lapsia uuden oivaltamiseen. Lisäksi sovellus taipuu moneen. Lapsi voi tutustua sen avulla uusiin asioihin joko itsenäisesti tai yhdessä vanhempien, kavereiden tai vaikka päiväkotiryhmän kanssa”, Eskari-sovelluksen tuottaja Hanna-Mari Kauhanen Yleltä kertoo.

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on ilmainen ja se on ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteille.

Syksyllä Pikku Kakkosessa on tarjolla paljon muutakin esiopetusikäisille suunnattua sisältöä. Eskari-sovelluksen hahmot seikkailevat Pikku Kakkosen Pinterestin ja yle.fi/eskari-sivun printattavissa tehtävissä. Lisätietoja eskariaiheisista sisällöistä: yle.fi/eskari.

Tulosta Pikku Kakkosen Eskari -julisteet A4-koossa tästä ja A3-koossa tästä.