Adoben Experience Manager saataville pilvipalveluna

Adobe Experience Manager tulee saataville pilvipalveluna osana Adobe Experience Cloudia, mikä helpottaa markkinoijien ja kehittäjien työtä sekä sisältöjen julkaisemista digitaalisissa ympäristöissä, ja tarjoaa monikanavaisia ratkaisuja sekä B2C- että B2B-yrityksille.

Nykyään useimpien yritysten on oltava digitaalisia, ja monet yritykset etsivät oikeaa ratkaisua tiedon hallintaan, sisällön luomiseen ja personointiin, asiakaspolun hallintaan, sähköiseen kaupankäyntiin ja mainontaan. Sen vuoksi yritysten asiakaspolun hallinnan mahdollistava Adobe Experience Manager tulee osaksi Adobe Experience Cloudia, joka sisältää kaikki B2B- ja B2C-yritysten asiakaskokemuksen hallintaan (CXM) tarvittavat digitaaliset työkalut.

“Pilvipalveluna saatavissa olevan Adobe Experience Managerin avulla yritykset voivat todella hallita sitä, miten ne luovat, käsittelevät ja toteuttavat kampanjoita, digitaalisia aineistoja ja kokemuksia. Aikana, jolloin sekä liiketoimintamallit että asiakkaiden odotukset muuttuvat jatkuvasti, yritysten on tärkeää luoda ainutlaatuisia asiakaskokemuksia – nopeammin kuin koskaan “, sanoo Adoben kansainvälisten markkinoiden johtaja Paul Robson.

Suurten sisältömäärien hallitseminen läpi yrityksen monien eri tiimien voi olla haasteellista. Lisäksi markkinoijien on nykyisin varmistettava myös sisällön räätälöinti eri kosketuskohtien kautta, jotta kaikille asiakkaille voidaan varmistaa henkilökohtainen asiakaspolku. Adobe Experience Manager on työkalu, joka helpottaa työskentelyä ja yhdistää skaalattavissa olevan, suojatun ja ketterän sisällön hallinnan (CMS), digitaalisten resurssien hallinnan (DAM), digitaalisten opasteiden hallinnan ja asiakasviestintäsovellusten (CCM) kanssa. Toisin kuin muut CMS-, DAM- ja CCM-sovellukset, Adobe tarjoaa ainoan SaaS-palvelun kaltaista nopeutta tarjoavan sovelluksen, joka voidaan räätälöidä kunkin yrityksen tarpeiden mukaan.

Helppo integrointi

Vaatetusalan yritys Under Armour on ensimmäisiä ratkaisua kokeilleita yrityksiä:

“Koska meille tarjoutui mahdollisuus ensimmäisten joukossa kokeilla Adobe Experience Manageria pilvipalveluna, tartuimme tilaisuuteen ohjelman skaalattavuuden ansiosta. Ohjelman integrointi oli helppoa ja kätevää. Digitaalisten aineistojemme hallinta toimii jo pilvipalvelussa ja uusien resurssien lataamisaika lyheni huomattavasti “, sanoo Ben Snyder, Under Armour -yrityksen IT-tuotevastaava.

Pilvipalveluna saatavilla oleva Adobe Experience Manager tarjoaa useita etuja: 

  • Suuri arvo lyhyessä ajassa: unohda sisältöjen räätälöinti erikseen eri verkkosivustokokemuksille. Adobe Experience Manager -pilvipalvelu tarjoaa laadukkaita CMS-ja DAM-ympäristöjä muutamassa minuutissa. Esimerkiksi uudet verkkosivustokokemukset saadaan toteutettua nopeasti, ja ne toimivat perustana tuleville asiakaskokemuksille.
  • Pilven tarjoamaa ketteryyttä: tietohallintojohtajien ei enää tarvitse huolehtia niin sanotun seisonta-ajan varaamisesta päivityksiä varten. Adoben Experience Cloud -palvelun avulla he voivat luottaa turvalliseen, konfiguroituun tuotantoympäristöön, jota ylläpidetään jatkuvasti Adoben suojaus-ja valvontamenettelyn mukaisesti.
  • Kokemuksen optimointi: Yritykset voivat saada parempia tuloksia toimenpiteistään (ROI) tekemällä päätökset reaaliaikaisen asiakasdatan perusteella. Jos esimerkiksi asiakkaan aiempi ostotapahtuma viittaa siihen, että hän pitää punaisesta väristä ja hän on osoittanut kiinnostusta saada tarjouksia takeista sähköpostitse, voi Adobe Sensei, Adoben tekoäly- ja koneoppimisen teknologia, yhdistää nämä kävijätiedot ja suositella asiakkaalle punaista takkia sekä kasvattaa siten myyntiä. Lisäksi yritykset voivat Adobe Sensein avulla automaattisesti merkitä valokuvia ja videoita, jotta tiimit voivat keskittyä luovaan työhön manuaalisten, automatisoitavissa olevien tehtävien sijasta.
  • Monikanavaisia kokemuksia: markkinoijat voivat luoda ja tarjota kokemuksia kaikissa kanavissa, laitteissa tai sovelluksissa. Yritykset voivat nyt aikaa vievien jokapäiväisten rutiinitehtävien sijasta keskittyä luomaan sisältöä, joka resonoi tietyissä yleisöissä. Adobe Sensein avulla voidaan esimerkiksi varmistaa, että kaikki sisältö mukautetaan automaattisesti eri kanaviin. Lisäksi tiimit voivat samanaikaisesti työskennellä useiden eri kanavissa olevien sisältöjen parissa samanaikaisesti, mikä säästää useita tunteja projektinhallinnassa ja laitteiden optimoinnissa.