Poliisin blogissa kerrotaan kyberrikollisuudesta ja sen ajankohtaisista tekomuodoista. Kyberrikollisuus on rajat ylittävää rikollisuutta, jonka torjuminen vaatii kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Verkkorikosten tekijöiden keski-ikä on laskussa, mikä haastaa myös poliisin toimintatapoja. Poliisin kyberrikostilastoissa nuoret ja alaikäiset korostuvat Suomessa ja kansainvälisesti. Keskusrikospoliisin ylitarkastaja Aku Limnéll kertoo poliisin blogissa, että rikostutkinnassa on pysyttävä jatkuvasti ajan tasalla muuttuvista rikostrendeistä.

– Poliisi vastaa kyberrikostorjunnan haasteisiin muun muassa Cybercrime Exit -hankkeen avulla, jolla pyritään ennaltaehkäisemään nuorten tietoverkkorikollisuutta. Suomi on myös mukana Europolin kansainvälisessä yhteistyöryhmässä nimeltään The Joint Cybercrime Action Taskforce eli J-CAT, jonka tarkoituksena on tutkia ja estää kyberrikollisuutta. Yhteistyöryhmä tarjoaa mahdollisuuden nopeaan tiedonvaihtoon ja tehokkaisiin kansainvälistä yhteistyötä edellyttäviin toimiin.

https://poliisi.fi/blogi/-/blogs/ajankohtainen-katsaus-kyberrikollisuuteen-